Home

Achtergrond 198 x bekeken

Britse zware crimineel gearresteerd in Amstelveen

Een van de meest gezochte criminelen uit Groot-Brittannië is in Amstelveen gearresteerd.

De 47-jarige man was al zes jaar voortvluchtig. Dat heeft de Britse politie vandaag laten weten.

De crimineel Noel Cunningham zat in 2003 in de gevangenis. Hij ontsnapte samen met twee medegevangenen uit een busje dat op weg was naar een Londense rechtbank. Cunningham moest daar terechtstaan voor het stelen van 1,25 miljoen pond uit een bewaakt transport.

De man wist in 2003 in Londen echter samen met twee medegevangenen te ontsnappen uit een busje dat op weg was van de gevangenis naar de rechtbank. Het voertuig liep in een hinderlaag, waarbij een bestuurder in het been werd geschoten en een ander werd mishandeld.

In Amsterdam en omgeving houden zich relatief veel voortvluchtige Britse boeven op. De politie in de hoofdstad werkt al langer samen met de collega's uit Groot-Brittannië om hen op te sporen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.