Home

Achtergrond 221 x bekeken

Britse rente blijft op laag niveau

Het belangrijkste rentetarief in Groot-Brittannië is vandaag zoals verwacht voor de zesde maand op rij ongewijzigd gebleven op 0,5 procent.

Daarmee blijft de Britse rente staan op het laagste niveau ooit. Analisten hadden al verwacht dat de rente onveranderd zou blijven. Door de rente laag te houden, wil de Bank of England (BoE) de kredietverstrekking vergemakkelijken om de zwakke Britse economie een impuls te geven. Analisten denken dat de huidige rentestand tot in de loop van volgend jaar gehandhaafd zal worden.

De BoE kondigde donderdag geen verruiming aan van het economische steunprogramma van 175 miljard pond sterling (205 miljard euro). Vorige maand werd dit programma nog uitgebreid met 50 miljard pond. Het geld wordt gebruikt om obligaties van banken op te kopen om de kredietmarkten te ondersteunen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.