Home

Achtergrond

Britse oogst aardappelen ligt voor op vorig jaar

Britse aardappeltelers hadden eind vorige week bijna 47.000 hectare gerooid, dat is ruim eenderde van het totale areaal.

Vorig jaar was half september ruim een kwart van het areaal ofwel 34.200 hectare gerooid. Dat meldt het aardappelschap Potato Council. De snellere oogst is vooral te danken aan gunstige weersomstandigheden in het grootste deel van het land. Wel worden hier en daar kwaliteitsproblemen gemeld die ertoe leiden dat sommige partijen worden geweigerd en de telers hun aardappelen elders moeten zien te slijten.

Het aardappelschap stelt verder in haar wekelijkse overzicht dat de druk op de prijzen iets lijkt af te nemen. De Britse markt volgt daarmee de tendens in andere Europese landen, aldus de Potato Council. De gemiddelde spotprijs ligt met ruim 89 euro nog altijd ruim 20 procent onder het niveau van een jaar geleden maar is de afgelopen week toch wat aangetrokken. De algemene notering van de Potato Council staat op ruim 108 euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.