Home

Achtergrond

Britse aardappelprijs verder ingezakt

De Britse aardappelprijzen blijven verder inzakken.

De notering van het aardappelschap Potato Council ligt op bijna 133 euro per ton, ruim 7 procent lager dan vorige week en 14 procent onder het niveau van vorig jaar. De gemiddelde spotprijs ligt op nog geen 95 euro per ton, bijna 12 procent lager dan in de voorafgaande week.

Handelaren omschrijven de marktomstandigheden als 'grimmig', aldus de Potato Council. De aanvoer is ruim voldoendeen van goede kwaliteit aardappelen. "Verpakkers kunnen op de spotmarkt precies de aardappelen uitzoeken die ze nodig hebben en de zwakke ondertoon in de handel houdt dan ook onverminderd aan." Omdat de vraag toch op een goed niveau lijkt te liggen, willen veel telers wel beginnen met rooien.

Eind vorige week was volgens de Potato Council 28.000 hectare van het veld gehaald, ruim 21 procent van het totale Britse areaal dat met 130.200 hectare nagenoeg gelijk is aan dat van het voorafgaande jaar. De oogst ligt daarmee voor op die van vorig jaar, toen rond deze tijd 21.500 hectare, ruim 18 procent, was gerooid. De laatste dagen zijn de oogstomstandigheden door zware regenval in delen van Groot-Brittannië echter weer verslechterd.

Of registreer je om te kunnen reageren.