Home

Achtergrond 150 x bekeken

Brandbomaanslag op Beiers gymnasium

Een jongeman heeft donderdagmorgen amok gemaakt in een gerenommeerd gymnasium in het Beierse Ansbach, bijna 150 kilometer ten noordwesten van München.

Hij gooide met brandbommen. Tien scholieren raakten gewond, van wie vier ernstig. De 19-jarige dader raakte zwaargewond. Hij werd door de politie neergeschoten en vervolgens aangehouden. Hij is leerling van de school, het in 1528 gestichte Carolinum Gymnasium dat nu ongeveer 650 leerlingen telt. De jongeman drong het 18e eeuwse pand binnen en gooide er met molotovcocktails.

In de afgelopen 35 jaar zijn in de Bondsrepubliek zeven keer scholen het doelwit geweest van dergelijke gewelddaden. In maart nog doodde een 17-jarige scholier vijftien mensen in of bij zijn school in Winnenden (Baden-Württemberg). In 2002 vermoordde een 19-jarige jongen op het Guttenberg Gymnasium in Erfurt (Thüringen) zestien mensen alvorens hij zich van het leven beroofde.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.