Home

Achtergrond

Brabants Landschap beboet voor bomenkap

De politierechter in Den Bosch heeft donderdag de natuurbeschermers van het Brabants Landschap veroordeeld tot 2500 euro boete omdat ze zonder toestemming bomen hebben gekapt in Boxtel en Maarheeze.

Hoewel de rechtbank anders dan justitie geen bewijs voor opzet ziet, was de straf gelijk aan de eis. Begin dit jaar haalde het Brabants Landschap in Boxtel bomen uit een bosrand weg om een strook ' open en warm' bos te creëren waar dagvlinders goed gedijen. In Maarheeze werden oude Amerikaanse eiken en grove dennen gekapt om plaats te maken voor jonge bomen.

De provincie Noord-Brabant maakte voor de twee overtredingen proces-verbaal op omdat het Brabants Landschap vorig jaar herhaaldelijk was gewaarschuwd. De stichting ontkent moedwillige vernieling van het bos en zegt dat de kap van de bomen past in moderne opvattingen over goed bosbeheer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.