Home

Achtergrond 161 x bekeken 1 reactie

'Borghouts keurde declaraties onterecht goed'

Commissaris van de Koningin in Noord-Holland Harry Borghouts (GroenLinks) heeft voor duizenden euro's aan declaraties goedgekeurd van oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers, zonder dat daarvoor bonnetjes overlegd werden.

Dat blijk uit onderzoek van het Haarlems Dagblad. De krant schrijft er vrijdag over. Oud-gedeputeerde Hooijmaijers (VVD) nam volgens het Haarlems Dagblad ongeveer 3000 euro op met de provinciale creditcard. De uitgaven werden vooral gedaan in Hong Kong in 2007 en 2008. Achteraf werden deze bedragen opgevoerd als taxikosten, maar de kwitanties die dit konden bewijzen bleven achterwege. De opnames werden goedgekeurd door Borghouts, aldus het dagblad.

Uit het overzicht van declaraties dat door het Haarlems Dagblad werd opgevraagd, maakt de krant ook op dat Hooijmaijers regelmatig duur uit eten ging met maar één tafelgenoot. Ook declareerde hij een aantal kleine bedragen, waaronder de kosten voor betaaltelevisie in een buitenlandse hotelkamer.

Harry Borghouts kwam recent onder meer in opspraak doordat de provincie Noord-Holland miljoenen euro's had weggezet bij de failliete IJslandse bank Landsbanki. Commissaris van de Koningin Borghouts en de gedeputeerden werden hiervoor bekritiseerd. Uiteindelijk traden drie gedeputeerden definitief af, waaronder Ton Hooijmaijers. Borghouts bleef aan, naar eigen zeggen omdat Commissaris van de Koningin geen politieke maar een benoemde functie is. Borghouts moest wel afstand doen van een deel van zijn (politieke) portefeuille.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Elitair kliekje,ouwe jongens krentebrood

Of registreer je om te kunnen reageren.