Home

Achtergrond

Bond wil nationale actiedag voor alle Franse boeren

De Franse boerenkoepel FNSEA wil eind oktober een nationale actiedag houden voor alle landbouwsectoren. In mei was er al een Franse actiedag voor melkveehouders.

De FNSEA wil aandacht vragen voor “een crisis die we in dertig jaar nog nooit hebben meegemaakt”.
Volgens voorzitter Jean-Michel Lemétayer ’verkeren alle sectoren nu in crisis’. Dat komt volgens hem door de lage prijzen en de hoge lasten waardoor Franse boeren en tuinders een belangrijke concurrentienadeel op hun Europese collega’s hebben opgelopen. De FNSEA heeft er bij de regering in Parijs dan ook opnieuw op aangedrongen die lasten te verlagen. Ook wil de bond een nieuwe conferentie met de overheid over de inkomsten in de land- en tuinbouw. De FNSEA belooft daarbij ’na een hete zomer een offensieve herfst’.
Lemétayer wordt deze week ontvangen door president Nicolas Sarkozy ’om hem op de hoogte te stellen van de situatie in de Franse landbouw’. De FNSEA-voorzitter wil de president er daarbij op wijzen dat de landbouw net zo veel werkgelegenheid biedt als de autosector ’waar de overheid miljarden in gepompt heeft’. ’’De landbouw is een politiek onderwerp. Zonder een overvloedige landbouwproductie en de kwalteit die we hier in Frankrijk bieden is de kans erg groot dat de hele voedingssector in elkaar zal storten.” Corr

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.