Home

Achtergrond

Bollenkwekers deels in gelijk gesteld bij Waterleidingduinen-rechtszaak

De 32 bollenkwekers die al enige tijd procederen tegen de provincie Zuid-Holland vanwege schade aan hun bollen door een verhoogde grondwaterstand, hebben vandaag deels gelijk gekregen van de Raad van State.

De schade, geraamd op vijf miljoen gulden, ontstond in 1997 nadat in de naburige Amsterdamse Waterleidingduinen Rijnwater werd ingevoerd. De provincie Zuid-Holland verleende daarvoor vergunning, maar ontkent dat invoer van Rijnwater de oorzaak is van de schade.

Adviseurs van de Raad van State zijn het eens met de bollentelers. In afwachting van een definitieve uitspraak vinden zij dat de provincie meer onderzoek moet doen om de schuldvraag te kunnen beantwoorden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.