Home

Achtergrond 626 x bekeken

Boerinnen op bezoek bij Annechien ten Have

Zeventien boerinnen uit de provincie Groningen bezochten het bedrijf van de familie Ten Have in Beerta.

De excursie was georganiseerd door de commissie Vrouw en Bedrijf van LTO. De vrouwen, hoofdzakelijk afkomstig van akkerbouw- en melkveebedrijven kregen van Annechien ten Have uitleg over de varkenshouderij in de strostal voor dragende zeugen van het bedrijf. "De reacties van deze boerinnen op de varkenshouderij waren erg positief", aldus Ten Have. Foto Harrie Tielman

Sebastiaan de Haan van machinefabriek De Klokslag uit Bolsward monteert kaaspersen voor de nieuwe fabriek van de Duitse zuivelaar Naabtaler in Schwarzenfeld. De eerste kazen moeten op 15 december uit de productielijn rollen. De Klokslag heeft dan samen met Duitse partners een jaar aan de productielijn gewerkt. In de persen kunnen 448 kaasvaten tegelijk behandeld worden. Elke seconde moet een Emmentaler-achtige broodkaas van 6 kilo uit de productielijn rollen. De Klokslag bouwt uitsluitend kaasproductielijnen. Foto Alex de Haan

Met 213 van de 503 stemmen is Annie van der Heide de winnaar van de Fotowedstrijd 2009, zij wint hiermee een netbook. De tweede en derde prijs gaan naar Silvain Kusters en Willie Wilting die beide met hun foto 117 stemmen in de wacht sleepten, zij winnen hiermee het boek Koe.nl van Marleen Felius.

De Italiaanse landbouwminister Luca Zaia steunt het zuivelvoorstel. Foto AFP

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.