Home

Achtergrond

Boeren trekken naar Den Haag

Boze boeren trekken vandaag naar Den Haag.

Ze willen hun problemen met de lage melkprijs aankaarten bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) en bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). De Dutch Dairymen Board, die de acties begeleidt, verwacht dat er tussen vijftig en 150 boeren komen opdagen. Dat zei een woordvoerder vandaag.

De boeren komen niet met tractoren. Wel zullen zij met aanhangers balen stro meenemen. Daarmee willen ze de ingang van de NMa en LNV blokkeren. Rond 12 uur staan de boeren bij de NMa, twee uur later is LNV aan de beurt.

Boeren voeren in Europa al geruime tijd actie tegen de lage melkprijs. Voor elke liter die zij produceren wordt nu ongeveer 20 eurocent betaald, terwijl melkveehouders minimaal 40 cent zeggen nodig te hebben.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.