Home

Achtergrond 246 x bekeken 1 reactie

Boeren gepakt voor lekkende dieselmotoren

Waterschap Zuiderzeeland heeft twee boeren een sanctie opgelegd voor het lekken van dieselolie dat vervolgens in het oppervlaktewater terecht is gekomen.

Het gaat om dieselmotoren waarmee oppervlaktewater wordt opgepompt voor beregening. Die pompen staan vlak langs tochten en brede sloten. Bij twee boeren is dieselolie gelekt en via de grond in het oppervlaktewater terecht gekomen. Daardoor is niet alleen het water maar ook de grond verontreinigd.

Vooralsnog wordt alleen het water schoongemaakt. Maar in sommige gevallen is ook een bodemsanering nodig. De kosten van zo’n sanering, het weggraven en laten verwerken van de verontreinigde grond, het aanvullen met schone grond en onderzoek lopen in de duizenden euro’s. Deze kosten worden op de boer verhaald.

Kelly Lubbers

Eén reactie

  • no-profile-image

    ed bakker

    wat een ziekelijk gezeur het zal heus niet om duizenden liters gaan of honderden duizenden als er een schip zinkt ook als een vliegtuig landings problemen verwacht wordt eerst alle overtollige brandstof gelost hier in canada vaak boven water dus waarschijlijk in nl ook maar daar hoor je niet van ook hier niet

Of registreer je om te kunnen reageren.