Home

Achtergrond 363 x bekeken

Boeren blokkeren distributiecentrum van Albert Heijn

Zo'n zeventig melkveehouders, aangesloten bij de Dutch Dairymen Board (DDB) en de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV), voerden vandaag actie bij een distributiecentrum van Albert Heijn in Geldermalsen.

Ze blokkeerden enige tijd de toegang tot het distributiecentrum en maakten een parodie op het laag, lager, laagst-reclamespotje van Albert Heijn. De DDB en NMV willen morgen een strokasteel bouwen en zijn van plan om woensdag weer actie te voeren in Den Haag. Ook in omringende landen blijven boeren actievoeren. 92 procent van de Fransen zegt achter de stakingen van de afgelopen twee weken te staan. Meer dan de helft vindt de staking alleszins gerechtvaardigd. Dat blijkt uit een opinie-onderzoek voor de zondagskrant Dimanche Ouest-France. Foto William Hoogteyling

Henk Bronsvoort uit Holten klapt fabriekers voor Avebe. De aardappelen zijn veel eerder afgestorven door de droogte. Inzet: droogtescheuren in kleigrond in het Groningse Roodeschool. Foto Ruben Meijerink

Mark van der Goot (links) en een helper dekken een verse maiskuil af met plastic en banden. De maisoogst bij de maatschap Van der Goot verliep dit jaar door het droge weer heel wat vlotter dan vorig jaar rond eind september. Toen was het door het natte weer een moeizame operatie. De mais dient samen met een flinke voorraad kuilvoer als winterrantsoen voor de 300 koeien van de drie broers Van der Goot. Foto Niels de Vries

Een demonstratie met het nieuwe blussysteem in een loods met gewasbeschermingsmiddelen van coöperatie CZAV in Dinteloord trok vandaag veel bekijks. Doel was te kijken hoe snel het systeem bij een brand het alarm zou laten afgaan en de ruimte vol schuim zou zetten. "Exact drie minuten duurde het voor het alarm afging", zegt Co Francke, adjunct-directeur bij CZAV. "Dat is sneller dan we verwacht hadden." Na de tijd trekt het schuim weg en blijft er een klein beetje water achter. "Het schuim richt verder geen schade aan." Foto Rein Geleijnse

Dertien jonge slagers uit zeven landen tonen hun vakbekwaamheid tijdens de internationale Young Butchers’ Competition in Best. De slagers zijn afkomstig uit Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland. De slagers zijn bezig met het maken en presenteren van grill- en barbecuespecialiteiten. De wedstrijd was georganiseerd door slagersorganisatie KNS, opleidingsinstituut SVO en beursorganisator Slavakto. De uitslag van de wedstrijd volgt morgen tijdens de beurs voor de vleesbranche de Slavakto in Utrecht. Foto Wout van Assendelft

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.