Home

Achtergrond 1 reactie

Bloemenverkoop iets beter

Een zo vurig gehoopte prijsverbetering bij de bloembollen wordt pas in de tweede helft van de week voorzichtig merkbaar

De AEX door de 300 punten, het consumentenvertrouwen in de USA weer stevig gegroeid en de voorspelling van koelere weersomstandigheden: het kon niet op in het begin van de week.

Ruim 26 miljoen bolbloemen gingen voor € 0,19 naar een andere eigenaar en dat betekende een uitbreiding van 8 procent stuks en een centje beter dan vorige week. Opvallend is ook nu weer het verschil met vorig seizoen. Toen lag de aanvoer dik 6 procent lager en de prijzen een stuiver beter. Voor de komende verslagperiode zijn de vooruitzichten een stuk gunstiger. De temperaturen komen voor het eerst sinds maanden weer beneden de 20 graden en hoewel dat nog altijd te hoog is voor een goede bloemenafzet, maar het geeft wel moed. Daarbij komt het feit dat de vakanties nu overal afgelopen zijn en dus komt er weer eerder een bloemetje op tafel.

De belangrijkste impuls zal echter komen van de unieke datum die we komende week vieren: 09-09-09 zal leiden tot een extreme piek in bruiloften en partijen over de gehele wereld. En daar horen bloemen bij, veel bloemen. En het is te hopen dat al deze positieve impulsen de traditionele ‘post-vakantie-dip’ in september op zijn minst zullen neutraliseren. Want ja, ook nu zullen weer veel vakantievierders erachter komen dat ze te veel geld hebben gespendeerd tijdens de vakantie en daarop reageren door de hand op de knip te houden in september. Op het moment van schrijven (dinsdagochtend vroeg) lopen de prijzen sterk echter op en lijkt het ‘nineninenine-effect’ te winnen.

De tulpenaanvoer lag deze week bij FloraHolland op 235.000 stuks en de gemiddelde prijs daalde door die grote toename naar € 0,18. Mooie partijen ‘Silentia’, ’White Dream’ of bijvoorbeeld ‘Yellow Flight’ raakten het kwartje nog wel aan maar er gingen ook partijen dik onder een dubbeltje. De markt is als altijd fragiel zo vroeg in het seizoen en alleen topkwaliteit rendeert. Het aanbod ligt 7 procent lager dan vorig jaar toen gemiddeld een kwartje werd gemaakt in de verslagweek.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    kani Baal

    Nou ik heb meer het idee dat we al een hele tijd in 666 leven........

Of registreer je om te kunnen reageren.