Home

Achtergrond 211 x bekeken

Bloemenomzet slinkt met 16 procent

De bloemenomzet is in augustus 16 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden.

Het aanbod bleef gelijk. Warm zomerweer was goed voor de productie van bloemen en planten, maar de afzet stokte. Het aflopen van vakanties, de Russische eerste schooldag en trouwmaand september brachten geen soelaas.

Zonnebloemen leverden de meeste omzet in: ruim een kwart. Er werd 3 procent meer rozen aangevoerd bij een 20 procent lagere omzet. Van chrysanten werd 9 procent meer stelen aangeboden bij een 9 cent lagere steelprijs. De phaleanopsis-orchidee herstelde zich van een dip vorige maand. Het aanbod steeg niettemin met ruim 30 procent waardoor de prijs nog altijd niet goed te noemen is.

Of registreer je om te kunnen reageren.