Home

Achtergrond 197 x bekeken

Blank toch weer duurder

Het gaat niet meer met grote stappen, maar blank kalfsvlees wordt toch weer duurder. Dit keer komt er €0,02 bij de prijs op, tot €4,39 per kg geslacht gewicht.

De Franse vraag naar blank kalfsvlees is ronduit goed. Italië en Duitsland blijven daar wat bij achter, maar ook hier is de vraag redelijk.
Toch blijven de prijzen niet stijgen. Oktober is traditioneel een tammere maand voor blank kalfsvlees. Een kleinere vraag zorgt dan meestal voor dalende prijzen. Dit jaar gebeurt dat niet, doordat het aanbod ook afneemt. Er ontstaat daardoor voor het eerst sinds maanden evenwicht.

De rosés tot acht maanden gaan redelijk mee in de slipstream van blank. De jonge rosés zijn prima prijshoudend en komen uit op €3,45 per kg geslacht gewicht. Daarmee brengen deze rosés liefst €0,59 per kg meer op dan de rosés boven de acht maanden.

Ook de komende weken blijven de jonge rosés in het spoor van blank kalfsvlees. Pas als blank veel goedkoper wordt, komende de jonge rosés in het gedrang.

Het marktbeeld voor de rosés boven de acht maanden is minder rooskleurig. De prijs blijft gelijk (€2,81 per kg geslacht gewicht), maar het gaat niet van harte.

Veel mesters mikken op een prijs van tegen de €3,00 en houden hun rosékalveren wat langer aan. Maar het lijkt er voorlopig niet op dat dit ook gaat gebeuren. Rosé is wisselvallig en blijft hangen op €2,80/€2,85.

prognose:

blank prijshoudend, oudere rosés moeizaam gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.