Home

Achtergrond 207 x bekeken

Biologische veehouderij behoeft scherper profiel

De biologische melkveehouderij moet haar profiel verder aanscherpen.

Het antibioticagebruik moet terug. Het voer moet zoveel mogelijk uit de regio komen, betoogden onder meer Kees van Zelderen, voorzitter van De Natuurweide en voedingskenner Dick Veerman op de jaarlijkse dag van Vereniging de Natuurweide.

Probleem van de biologische melkveehouderij is dat ze wel een meerprijs ontvangt ten opzichte van de gangbare melkveehouderij, maar voor het overige meehobbelt met de ontwikkelingen en problemen in de gangbare sector. Ze heeft zich niet echt losgemaakt van de gangbare sector en echt eigen marktpositie verworven, aldus Veerman.

Om zich wel beter te onderscheiden, moet de biologische sector vooral 'echter' worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.