Home

Achtergrond 222 x bekeken

Bin Laden richt zich tot Europa

De leider van terroristennetwerk al-Qaeda, Osama bin Laden, heeft zich in een video gericht tot Europa.

Bin Laden zegt onder meer dat de Europese legers zich terug moeten trekken uit Afghanistan. Dat meldde de Amerikaanse terrorisme-monitoringsdienst SITE vrijdag. Volgens SITE is de vijf minuten durende boodschap in het Engels en Duits ondertiteld, wat van doen zou kunnen hebben met de aankomende Duitse verkiezingen. In beeld is alleen een stilstaand plaatje van Bin Laden te zien.

Sinds 2001 zijn al tientallen geluidsbanden opgedoken met boodschappen die door Bin Laden zouden zijn ingesproken. De authenticiteit van de stem wordt steevast in twijfel getrokken. Bin Laden verschijnt zelden bewegend in beeld, waardoor niet zeker is dat hij nog in leven is.

De terroristenleider wordt onder meer verantwoordelijk gehouden voor de aanslagen op de VS in september 2001. Hij was daarom eind dat jaar het doelwit van Amerikaanse aanvallen. Bin Laden is sindsdien spoorloos en houdt zich mogelijk op in het ontoegankelijke grensgebied van Afghanistan en Pakistan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.