Home

Achtergrond 150 x bekeken

Bin Laden doet weer van zich spreken

Osama Bin Laden heeft weer van zich doen spreken.

Vandaag verscheen een boodschap die afkomstig zou zijn van de leider van al-Qaeda op een website die doorgaans wordt gebruikt door de terreurbeweging. De video met de titel Boodschap aan het Amerikaanse Volk, bevat een foto van Bin Laden en een ingesproken tekst.

Daarin wordt opnieuw een verband gelegd tussen de warme banden die de Amerikaanse regering onderhoudt met Israël en de strijd die al-Qaeda voert. De audioboodschap verscheen enkele dagen na 11 september, de dag waarop al-Qaeda in 2001 de terreuraanslagen pleegde in New York en in Washington. Bijna drieduizend mensen vonden toen de dood.

Sinds 2001 zijn al tientallen geluidsbanden opgedoken met boodschappen die door Bin Laden zouden zijn ingesproken. De laatste dateerde van juni. De authenticiteit van de stem werd steevast in twijfel getrokken. Bin Laden verschijnt zelden in beeld, waardoor niet zeker is of hij nog in leven is.

De terroristenleider wordt onder meer verantwoordelijk gehouden voor de aanslagen op de VS in september 2001. Hij was daarom eind dat jaar het doelwit van Amerikaanse aanvallen. Bin Laden is sindsdien spoorloos en houdt zich mogelijk op in het ontoegankelijke grensgebied van Afghanistan en Pakistan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.