Home

Achtergrond 358 x bekeken

Bijzondere bloei van Allium sativum

Het sortiment Allium is zeer breed en de bloeiwijzen zijn niet altijd in de vorm van de welbekende ronde (veelal paarse of witte) bol.

Heel bijzonder is de bloeiwijze van Allium sativum ophioscorodon die H.J. Oostdam in de keuringszaal toont. Voordat de bloei zich manifesteert draait de bloemstengel zich eerst in twee lussen. In de stand van Oostdam ook de bessen van Crocosmia 'Babylon', een mooie vaas Chasmanthe floribunda 'Saturnus' en de besuitvoering hiervan, alsmede Allium ampeloprasum.

Cees Breed toont deze week slechts enkele soorten en cultivars van Colchicum omdat het bloeiseizoen van dit product nagenoeg ten einde is. Verder een prachtige pot met de boterbloemengele Sternbergia 'Autumn Gold' en de purperen Oxalis bowiei. Kwekerij Davelaar is aanwezig met onder andere Crocosmia 'Red King' en de goudgele C. 'Emily Mackenzie' en er is ook deze week een fiks aantal lelie cultivars te bewonderen, waaronder de oranje Lilium 'Monte Bello', de witte L. 'Hypnose' en de donkerrode L. 'Red Empire' van World Breeding en van Marklily de oranje L. 'Honesty', de purperen L. 'Indian Summerset' en de geel/crème L. 'Serano'.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.