Home

Achtergrond 153 x bekeken

'Bijna honderd burgerdoden door geweld Jemen'

Het leger van Jemen heeft mogelijk een bloedbad onder burgers veroorzaakt in het noordwesten van het land.

Volgens de leider van een stam in het gebied zijn 87 vluchtelingen, onder wie vrouwen en kinderen, om het leven gekomen toen de luchtmacht woensdag de aanval op hen inzette. Tientallen anderen zouden gewond zijn geraakt.

"Het ziet er naar uit dat deze mensen zijn verwisseld met een groep rebellen'', stelde de leider van de stam. De regering in Sanaa, de hoofdstad van Jemen, wees deze lezing echter van de hand. De Jemenitische autoriteiten stellen dat er geen vluchtelingen in het gebied waren.

Het is al lange tijd onrustig in Jemen. Regeringstroepen begonnen op 11 augustus een nieuw offensief tegen opstandelingen in het noorden van het land. Tienduizenden mensen zijn door de gevechten van huis en haard verdreven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.