Home

Achtergrond

Bijbaan kan ten koste gaan van aftrek

Ondernemers die er een baan naast hebben kunnen hun zelfstandigenaftrek verliezen.

Dat blijkt uit het Belastingplan van staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën).De Jager wil de zelfstandigenaftrek meer richten op de winst van ondernemers. Nu kan de aftrek ook nog verrekend worden met het inkomen dat buiten de onderneming in een baan wordt verdiend.

Tegelijkertijd verhoogt De Jager de winstvrijstelling voor het midden- en kleinbedrijf van 10,5 naar 12 procent. Met de maatregel wil De Jager er voor zorgen dat vooral succesvolle ondernemers gebruik kunnen maken van de zelfstandigenaftrek.

Onernemers die geen winst maken (en dus geen zelfstandigenaftrek kunnen toepassen) mogen de zelfstandigenaftrek maximaal 9 jaar vooruit schuiven.

Of registreer je om te kunnen reageren.