Home

Achtergrond 1 reactie

Bierbrouwer Aart van der Linde held van de smaak

Bierbrouwer Aart van der Linde uit Bolsward mag zich held van de smaak 2009 noemen. Een vakjury verkoos Van der Linde op het Smaakexplosies festival in Zaandam.

Het festival vormde de afsluiting van de week van de smaak.
Het thema van de heldenverkiezing dit jaar was 'ambachtelijke en streekgebonden bieren'. Volgens een woordvoerder van Biologica, coördinator van het festival, won de Fries de prijs omdat hij grondstoffen uit zijn eigen regio gebruikt, en zijn afzetmarkt binnen de grenzen van Friesland ligt. "Hij produceert zijn bier duurzaam met korte lijnen naar de afnemers'', aldus de woordvoerder.
Brouwer Toon van der Heijden uit Noord-Brabant won de publieksprijs.

Biologica is tevreden over het verloop van de week van de smaak, een jaarlijks terugkerend evenement dat in het teken staat van regionale producten. "Met dit evenement willen wij stimuleren dat steden afzetmarkten worden voor landbouwproducten uit de regio rondom de stad. Dit gebeurt steeds vaker'', aldus de woordvoerder.

De 'Hoofdstad van de smaak' was dit jaar Amsterdam. Volgens de woordvoerder deden dit jaar zo'n vierhonderd bedrijven en organisaties mee. Tijdens de eerste editie van het festival, in 2007, deden er nog 180 organisaties mee.
Volgend jaar is Den Bosch de smaakhoofdstad.

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Suvel

    Aad, van harte gefeliciteerd. Friese trots voor onze Friese Limburger!

Of registreer je om te kunnen reageren.