Home

Achtergrond

'Beloon werknemers en milieuvriendelijkheid'

De Stichting Natuur en Milieu stelde vandaag voor de economische - en de klimaatcrisis met elkaar te combineren.

Ze wil de belasting voor werknemers verlagen en die op het milieu verhogen. Hierdoor betalen mensen die milieuvriendelijk leven minder geld aan het Rijk en zij die milieuonvriendelijk zijn juist meer.

Dit levert forse milieuwinst op, verwacht directeur Mirjam de Rijk. Volgens haar moet er wat gebeuren. Onderzoek liet vorige week nog zien dat het kabinet zijn milieudoelen niet haalt. Ze stelt voor de inkomstenbelasting met 5 miljard euro te verlagen, waardoor een werknemer een bonus van circa 700 euro per jaar krijgt. In ruil daarvoor moet milieuvervuiling met 5 miljard euro zwaarder worden belast. Dit kan door belasting te heffen op sterk vervuilende vormen van energie, vervoer en voedsel.

De Rijk vindt het jammer dat er in de Miljoenennota geen extra geld is gereserveerd voor duurzame energie en dat spoorprojecten niet naar voren worden geschoven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.