Home

Achtergrond

Belgische ballonvaarders landen in verkeerd continent

Een luchtballon van twee Belgen is bij een ballonrace wel erg ver afgedwaald.

De ervaren Ronny Van Havere en Luc Geyte waren opgestegen voor de Gordon Bennett-wedstrijd in Genève. Doel was naar Spanje te vliegen. "We zaten in een prachtige positie'', zegt Van Havere over de wedstrijd. Tot het misging boven de Balearen: een verwachte windstroom kwam niet. De ballon dreef helemaal af naar Afrika. "Maandagavond, tien minuten voor het vallen van de duisternis, hebben we kunnen landen op een uitstekende rots op dertig meter van de zee bij Algiers in Algerije'', zegt Van Havere in Gazet van Antwerpen woensdag. "Dit was zonder twijfel de meest spectaculaire landing van mijn leven.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.