Home

Achtergrond 1 reactie

Belgen lozen 420.000 liter melk

Belgische boeren hebben vandaag in de omgeving van Namen en Luik 420.000 liter melk geloosd op landbouwgrond. Daarna gingen ze naar supermarkten, waar ze pakken melk uit de rekken haalden en gratis uitdeelden aan klanten.

Volgens Belgische media hebben Waalse landbouworganisaties vanochtend een ronde gemaakt langs melkveehouders in de omgeving van Namen om melk te verzamelen om te protesteren tegen de lage melkprijzen.

De belangengroep Milk Producer Interest Group (MIG) rekende op zo'n 370.000 liter melk die vandaag zou worden uitgegoten op drie verschillende plaatsen. De protestacties waren in Fosses-la-Ville (Namen), Sprimont (Luik) en de omgeving van Aarlen. In Fosses hebben de boeren zo'n 200.000 liter melk uitgegoten op landbouwgrond. In Sprimont zou het gaan om 150.000 liter melk en in Aarlen om zo'n 70.000 liter.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Piet Slingerland.

    De Belgische Melkveehouders, met name de Waalse zijn zeer actief en consequent!. Het ongenoegen is groot! Het is begrijpelijk.Een week geleden de groentekwekers!, in Gent!.Wanneer zullen de Graanboeren,Varkensmesters en alle andere Agrarische ondernemers die weinig of niets verdienen?,of zelfs verliezen???, de straat op gaan? Alles zit toch muurvast! Zelfs de Politiek laat alles op z'n beloop! Of beter gezegd,weet bepaald niet hoe zij hier mee om moet gaan. De financiele crisis speelt een grote rol, denkt ondergetekende.

Of registreer je om te kunnen reageren.