Home

Achtergrond 173 x bekeken

Australische solozeilster (16) gecrasht

De Australische Jessica Watson (16), die net als de Nederlandse Laura Dekker (13) als jongste zeilster solo om de wereld wil varen, is woensdag binnen 24 uur na vertrek richting startpunt Sydney tegen een vrachtschip gebotst.

Dat meldden Australische media. De zeilster wil het record van de 17-jarige Brit Mike Perham verbeteren, om solo, non-stop en zonder hulp de wereldzeeën te bevaren. Ze vertrok dinsdag na meer dan een jaar voorbereiding vanaf de Australische Sunshine Coast ten noorden van de stad Brisbane om in tien dagen naar Sydney te zeilen. Rond half drie 's nachts (lokale tijd) vond er echter een aanvaring plaats met de bulkcarrier, ten oosten van Brisbane. Het vrachtschip heeft de avonturierster vermoedelijk niet gezien en is niet gestopt.

De 16-jarige lichtte haar ouders in om te zeggen dat ze gezond was, maar dat haar boot, type S&S 34, flink beschadigd is. De scholiere heeft daarop de motor van haar 10 meter lange boot met de naam Ella's Pink Lady gestart en is teruggekeerd naar het Australische vasteland voor reparaties. Volgens haar woordvoerder is ze "een beetje pissig'' dat iemand het begin van haar reis heeft verpest, maar is ze vastbeslotener dan ooit om haar missie te volbrengen.

Jessica zeilt al sinds haar achtste en hoopt in april 2010 na een tocht van ongeveer zeven maanden de jongste solozeiler rond de wereld te worden. Het meisje krijgt alle steun van haar ouders Julie en Roger, maar sinds de commotie over de Nederlandse Laura Dekker de wereld over ging, is in Australië de discussie over Watsons plannen weer opgelaaid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.