Home

Achtergrond 259 x bekeken 5 reacties

Arla verhoogt in oktober melkprijs

Arla Foods verhoogt de melkprijs met omgerekend 1,34 cent per kilo.

Dat heeft het Deens/Zweedse zuivelconcern gisteren bekend gemaakt. Volgens Arla-directietopman Peder Tuborgh is de verhoging deels een gevolg van het stijgende prijsniveau op de globale markt voor producten als magere melkpoeder. Deels begint tevens het in verband met de crisis opgezette bezuinigingsprogramma effect op te leveren. Het concern houdt daarom ook vast aan zijn winstverwachting van 120 miljoen euro voor het lopende jaar, ondanks een moeizaam verloop van de eerste zes maanden, zoals bleek uit het onlangs gepubliceerde interimrapport.

De verhoging gaat op 5 oktober in en resulteert in een melkprijs van in het beste geval 32 cent per kilo, d.w.z. uitgaande van een leverantie van 5 miljoen kilo op jaarbasis bij de gehaltes 4,2 procent vet en 3,4 procent eiwit. In de praktijk krijgen de Arla-leveranciers derhalve in de meeste gevallen een duidelijk lagere melkprijs.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ina

  even ter verduidelijking-- er zijn dus maar héél weinig boeren dat geld voor de melk krijgen., want er zijn er maar weinig die 5 miljoen liter op jaarbasis leveren...

 • no-profile-image

  gert

  Dus even een paar koeien er bij kopen

 • no-profile-image

  landmand

  Ik heb het even nagerekent tot
  1 miljoen kg per jaar, kiem lager dan 30 en celgetal lager dan 200000, 4.20 vet en 3.40
  28.5 cent .
  Het is al positief dat de prijs stijgt. samen met de lage rente en lage voerkosten.
  Gaat het de goede kant uit

 • no-profile-image

  Stor Landbrug

  Ina, het geld pas naar dat je die 5 miljoen liter hebt gepasseerd. Dus als je .5.5 miljoen hebt, gaat het over een 0.5 miljoen liter.
  En inderdaad in deze prijs zit de zogename naslag in en vrije tijden ophalen,1e kwaliteit, etc, dus die prijs is niet real.

 • no-profile-image

  ina

  even ter verduidelijking-- die 32 cent is incl nabetaling en seisoenstoeslag en geen vaste ophaaltijden (dus verplichte extra koeltank) en bij levering van 5 miljoen liter op jaarbasis.
  er zijn niet veel boeren die dat leveren, lijkt dus mooier dan het is

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.