Home

Achtergrond

Ander systeem leidt tot forse krimp Duitse legkippenstapel

De leghennenstapel in Duitsland is door de overschakeling van gangbare kooien op alternatieve systemen fors kleiner dan een jaar geleden.

Dat bevestigen cijfers van pluimveemarktbureau Marktinfo Eier und Geflügel (MEG).

Volgens het bureau stonden per juni ruim 9 procent minder legkippen in de stallen dan in dezelde maand van vorig jaar. Nedersaksen, de deelstaat met de meeste eierenproducenten, heeft afzonderlijk bekeken zelfs 20 procent van de leghennenplaatsen ingeleverd. Dat geldt ook voor het qua betekenis voor de sector aanzienlijk kleinere Hessen. In enkele deelstaten, waaronder de Zuidelijke deelstaten Baden-Württemberg en Beieren is de situatie positiever. In de eerste is de leghennenstapel stabiel gebleven en in Beieren is sprake van groei met ruim 5 procent.

MEG stelde eerder vast dat de geslonken productie van tijdelijke aard. Eind dit jaar is de overschakeling voltooid en kan de productie terugkeren naar het oude niveau. Het verbod op gangbare kooien ging in Duitsland per 1 januari dit jaar in.

Of registreer je om te kunnen reageren.