Home

Achtergrond 141 x bekeken

Amsterdamse raad stemt in met homoplannen

De gemeenteraad van Amsterdam heeft vandaag ingestemd met het actieprogramma 'Amsterdam Gay Capital'.

Door de plannen van het stadsbestuur moet de stad haar faam als internationale homohoofdstad terugkrijgen.

Onderdeel van het actieprogramma is de invoering van cameratoezicht in uitgaansgebieden voor homo's, zoals de Reguliersdwarsstraat. Ook komen er buurtacties waarbij homo- en heteroseksuelen samen zullen optrekken. Daarnaast komt er een campagne die slachtoffers van antihomogeweld ertoe moet bewegen vaker aangifte te doen bij de politie.

De plannen bestaan voor een deel uit maatregelen die de homobeweging zelf heeft voorgesteld. De reputatie van Amsterdam als homovriendelijke hoofdstad heeft de afgelopen jaren deuken opgelopen, vooral door toenemend geweld tegen homo's.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.