Home

Achtergrond 288 x bekeken

Amerikanen produceren meer vlees dan verwacht

Het Amerikaanse landbouwministerie USDA heeft de schattingen voor de totale vlees­productie in 2009 verhoogd.

In het derde kwartaal van het Amerikaanse boekjaar bleek de productie van zowel varkens- als pluimveevlees hoger dan werd verwacht.
Door het gunstige weer in de zomer en de lage voerprijzen werden varkens en vleeskuikens relatief zwaar afgeleverd. De USDA verwacht nu dat er over het hele jaar 10,4 miljoen ton varkensvlees geproduceerd zal worden, 100.000 ton meer dan vorige maand nog voorspeld wordt.

Ook de prognose voor 2010 is naar boven bijgesteld. De kipproductie in 2009 wordt nu geschat op 16,1 miljoen ton, een vergelijkbaar verschil met de varkensproductie. Ook de kipproductie zal volgend jaar waarschijnlijk verder groeien.

De stijgingen zijn opmerkelijk, omdat vooral in de varkenssector geroepen wordt om een inkrimping van de productie. Het aanbod is veel te groot voor de vraag, waardoor de prijzen al maanden erg laag zijn. Ook de vleeskuikenprijzen staan onder druk door een matige vraag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.