Home

Achtergrond 226 x bekeken

Alzheimer voorkom je niet met geheugentraining

Mensen die denken dat zij met geheugenspelletjes minder kans lopen om dement te raken, hebben het mis.

Volgens Alzheimer Nederland is dit een van de grootste misverstanden die over de ziekte bestaan. Uit onderzoek van Maurice de Hond, dat vrijdag naar buiten kwam, blijkt dat het barst van de misvattingen over alzheimer.

Deze onwetendheid baart Alzheimer Nederland ernstige zorgen. De organisatie denkt dat door een gebrek aan kennis veel mensen er te laat achterkomen dat zij aan deze ziekte lijden. Naar schatting lopen jaarlijks 120.000 dementerende patiënten daardoor noodzakelijke behandeling en begeleiding mis, stelt Alzheimer Nederland.

Een ander groot misverstand dat de organisatie op het spoor kwam, is dat maar weinig mensen weten dat alzheimer dodelijk is. Ook beseffen veel mensen niet dat zij hun risico om te dementeren kunnen verminderen door gezonder te leven.

Bij patiënten met dementie is de verwerking van informatie door de hersenen verstoord. Hierdoor treden veranderingen op in de persoonlijkheid, stemming en het gedrag. De belangrijkste en meest bekende oorzaak van dementie is de ziekte van Alzheimer. Nederland telt ongeveer 230.000 mensen met dementie. Dat aantal neemt toe als gevolg van de vergrijzing van de bevolking.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.