Home

Achtergrond 2 reacties

Agrovision: saldo zeugen 250 procent hoger

Het saldo van zeugenhouders is in de periode van juli 2008 tot en met juni 2009 meer dan verdubbeld vergeleken met een jaar eerder.

Het saldo van vleesvarkenshouders bleef vrij stabiel, zo blijkt uit de kengetallenspiegel van Agrovision. In het afgelopen jaar kwam het saldo per gemiddeld aanwezige zeug uit op 508 euro, 364 euro of 250 procent hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vleesvarkenshouders haalden een saldo van 68 euro, 3 euro hoger dan een jaar eerder.

Hogere opbrengstprijzen

De zeugenhouderij heeft de betere resultaten vooral te danken aan hogere opbrengstprijzen voor biggen. Bovendien daalden de voerprijzen iets en verbeterden de technische resultaten. In de vleesvarkenshouderij werd ondanks de lagere voerkosten geen verbetering gerealiseerd door een stagnatie van de technische resultaten en de opbrengstprijzen.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    een sigaren doos rekent beter dan

    O stelletje sukkels jullie zijn de mestafdzet kosten weer vergeten reken je rijk met agrovision en wordt jaarlijks armer in de knip

  • no-profile-image

    boertje

    Was 500 euro niet het ons beloofde langjarig gemidd., waar we ook op gefinancierd zijn, oftewel jippie, we kunnen net weer de bank betalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.