Home

Achtergrond 213 x bekeken

Agrana betaalt voor graan meer dan voerprijs

De Oostenrijkse producent van bioethanol Agrana betaalt voor graan een prijs die hoger ligt dan de voergraanprijs.

Agrana heeft de contracten voor de graanoogst van 2010 aangepast, meldt het concern. Agrana, ook producent van suiker en zetmeel, heeft een fabriek in Pischelsdorf waar jaarlijks 620.000 ton graan wordt verwerkt tot 190.000 ton bioethanol. Het concern garandeert een afname van maximaal 100.000 ton tarwe van oogst 2010.

De prijs ligt tussen die van voertarwe en maaltarwe. Agrana betaalt na de levering een voorschot. Aan het eind van het seizoen volgt een nabetaling, zodra duidelijk is wat de gemiddelde prijzen voor voer- en maaltarwe dat seizoen waren. Bij triticale past het bedrijf een korting toe van 10 euro per ton.

Agrana vindt dat telers een aantrekkelijke afzetmogelijkheid krijgen voor hun graan. Het voordeel voor Agrana is dat de aanvoer van graan is verzekerd tegen een stabielere prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.