Home

Achtergrond 212 x bekeken

Acties boeren in acht landen

Verwarring over het effect en de duur tekenen het beeld van de Europese melkac­ties.

Melkveehouders in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Luxemburg, België, Zwitserland en Nederland protesteerden vandaag gezamenlijk tegen de lage melkprijzen. Foto ANP

Boze boeren rijden melk uit op een maisveld in Ratum bij Winterswijk. Foto Theo Kock

Ook in Brussel werd weer actie gevoerd. Foto ANP

Boze boeren rijden melk uit op een maisveld in Ratum bij Winterswijk. Foto ANP

De harde noordoostenwind van vorige week heeft ervoor gezorgd dat de grond in Friesland nu ook aan de droge kant is. Foto Roelof Stroetinga

Een opslagruimte van pluimveevleesverwerker Brink Pluimveeprodukten in het Flevolandse Zeewolde is vanochtend getroffen door een grote brand. Het vuur brak om zeven uur ’s ochtends uit in de expeditieruimte, waarbij plastic pallets vlam vatten. Rond negen uur kreeg de brandweer de brand met hoogwerkers en van binnenuit onder controle, een uur later was de brand geblust. Bij de brand kwamen giftige stoffen vrij, maar daarbij is volgens de brandweer geen gevaar voor omwonenden van het industrieterrein Trekkersveld ontstaan.
Foto Ruben Schipper

Deelname aan de beurs Fresh Rotterdam biedt kansen op marktverbreding. Al is het effect lastig meetbaar. Dat zegt salesmanager Arthur Elsen van Veiling Zaltbommel. "Een paar jaar later kan iemand bij je binnenkomen, die je toch eerder in de stand hebt gesproken." Zaltbommel presenteert zich als afzetpartij met gegarandeerd dagvers product doordat het vrijwel volledig veilt. Foto Fresh Rotterdam

Onder leiding van Leo van Marion worden de proefvelden in 's Gravenpolder, Zeeland, gerooid. Voordat de aardappelen de grond uitgaan is het veld beregend om zo schade tijdens het rooien te voorkomen. "Op het eerste gezicht is de opbrengst goed. De aardappelen zijn groot", zegt Van Marion. De proefvelden zijn van McCain. "Ergens in december of januari verwacht ik de resultaten van de proefvelden", zegt Van Marion. De ko­mende dagen is hij nog druk met rooien van diverse proefveldjes. Foto Anton Dingemanse

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.