Home

Achtergrond 176 x bekeken

Aardbeving verwoest grote gebouwen op Sumatra

Een zware aardbeving heeft woensdag verwoestingen aangericht op het Indonesische eiland Sumatra.

Grote gebouwen in de havenstad Padang zijn ingestort, zo meldde een functionaris van de geologische dienst in Indonesië.

De beving had een kracht van 7,6 tot 7,9 op de schaal van Richter volgens meldingen van deskundigen. Telecommunicatieverbindingen in het getroffen gebied zijn uitgevallen.

Het epicentrum van de beving lag 50 kilometer ten noordwesten van Padang, voor de westkust van Sumatra. De stad telt ongeveer 900.000 inwoners en is de hoofdstad van de provincie West-Sumatra. Geologen waarschuwen al langer voor de dreiging van aardbevingen voor Padang.

"Padang ligt direct voor een gebied waar de kans op een zware aardbeving met bijvoorbeeld een potentiële kracht van 8 op de schaal van Richter het grootst is'', voorspelde Danny Hilman Natawidjaja, geoloog bij het Indonesisch Wetenschappelijk Instituut, nog in februari. "De hele stad kan verdrinken'', in een tsunami die zou ontstaan door een beving met een dergelijke kracht, aldus de deskundige.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.