Home

Achtergrond 230 x bekeken 2 reacties

Aanvoer van melk in Frankrijk ligt lager

De meeste Franse zuivelfabrikanten melden dat de melkaanvoer door de melkstaking is afgenomen.

Entremont meldt een afname met zo’n 7 procent, bij Lactalis blijft de terugloop tot nu toe beperkt tot 5 procent terwijl bij de fabrieken van de verse melkproducent Laïta tot 10 procent minder wordt aangevoerd.

Volgens de melkverwerkers zijn de gevolgen tot nu toe 'niet of nauwelijks voelbaar'. Dat komt ook doordat sommige actievoerende boeren slechts een deel van de melk laten weglopen of gratis uitdelen en een ander deel toch gewoon laten ophalen. Een woordvoerder van Lactalis zegt ook te verwachten dat de aanvoer van zuivel naar de winkels voorlopig niet in gevaar komt.

De bond van melkveehouders APLI, die de staking heeft georganiseerd, blijft melden dat 30 tot 40 procent van de veehouders aan de staking meedoet. Bij Entremont wordt echter gezegd dat 9 procent van de 4.740 leverende melkveehouders op dit moment in staking is.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    jannette

    Tja wat moeten we nu geloven???

  • no-profile-image

    karin huizinga

    Mijnheer Peijs,uw bron van inlichtingen is zeker het min. van landbouw en de FNSEA,die geen belang hebben bij de melkstaking.Het aantal ligt om ongeveer 50% minder melk.Fabriek in de buurt 60000 i.p.v. 230000 liter per dag.Koersen boter,melkpoeder lactoserum zijn aan het stijgen(bron Agrimer)Neem de moeite te kijken op www.europeanmilkboard.eu voor meer informatie over wat er gaande is en waarom.

Of registreer je om te kunnen reageren.