Home

Achtergrond

AVAG ondersteunt Horti Fair

AVAG, het platform voor toeleveranciers van de glastuinbouw is geen voorstander van een tweejaarlijkse editie van Horti Fair.

Volgens secretaris Harrie van der Arend staat de cyclus van de jaarlijkse tuinbouwbeurs niet ter discussie. "Wij ondersteunen de beurs en zien het als een belangrijk instrument voor toeleveranciers."

Volgens Van der Arend is ten onrechte de suggestie gewekt dat AVAG zich niet kan vinden in de jaarlijkse uitgave van de beurs. Recent meldde een aantal toeleveranciers, op voorspraak van Formflex, zich niet te kunnen vinden in de huidige strategie van Horti Fair. Uit een enquête van Formflex, die zelf geen AVAG lid is, blijkt dat 83 procent van de toeleveranciers geen heil ziet in een jaarlijks evenement. Uit een onderzoek van AVAG zou een zelfde beeld naar voren komen. Maar dat bestrijdt AVAG. "Wij hebben daar in onze enquête helemaal niet naar gevraagd. Bovendien dateert de vragenlijst van vorig jaar."

AVAG meldt dit jaar met hetzelfde aantal bedrijven deel te nemen aan Horti Fair als vorig jaar; zo’n 25 in totaal. Uit kostenoverwegingen kiezen sommige bedrijven wel voor een andere opzet. Exposanten kunnen een kleinere stand huren in de AVAG Market met gezamenlijke faciliteiten maar met een individuele uitstraling, aldus Van der Arend. Overigens hebben de meeste AVAG leden nog steeds een eigen stand. Horti Fair, een internationale vakbeurs voor de tuinbouw, vindt dit jaar plaats van 13 tot en met 16 oktober in Amsterdam.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.