Home

Achtergrond 222 x bekeken 5 reacties

20 procent melkveehouders steunen leverstop

20 procent van de Nederlandse melkveehouders zou bereid zijn deel te nemen aan een melkleverstop.

Dat concludeert de Nederlandse Melkveehoudersvakbond uit een telefonische enquete onder ruim 300 melkveehouders in heel Nederland. Driekwart geeft aan dat ze niet mee zouden doen. De enquete is is gehouden voordat de zuivelacties in Frankijk vorige week van start gingen. De uitkomst komt in grote lijn overeen met die van een peiling van de EMB die eind vorige week bekend werd gemaakt.

Eenderde van de nee-zeggers geeft als reden op dat zo'n actie geen zin heeft omdat er toch te weinig deelnemers zijn. NMV-voorzitter Peter ten Hoeve verbindt daaraan de conclusie dat de werkelijke actiebereidheid groter is. Ten Hoeve is zelf al begonnen met de staking, en heeft naar eigen zeggen een keer een tank leeg laten lopen. Over de aantallen deelnemers in Nederland op dit moment kon hij geen uitspraken doen. "We zitten in de uitrolfase".

Over de vormen van actie stelt hij dat er geleerd is van de acties van vorig jaar en dat er geen mot moet komen tussen veehouders onderling. "We respecteren het als een veehouder besluit niet mee te doen."

De NMV concludeert verder uit de enquete dat er groot draagvlak is onder veehouders voor regulering van de zuivelmakt, teneinde een kostendekkende melkprijs te krijgen. Een ruime meerderheid geeft aan bereid te zijn minder te produceren.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  Ga zo door frankrijk . jullie zijn teminste solidair met elkaar en krijgen wat jullie willen . en wij staan er achter.

 • no-profile-image

  Willem

  Er zin twee onderzoeken geweest. Een schriftelijk waarbij er 10% geantwoord heeft. Dit is een hoog percentage omdat meestal niet veel meer dan 5% antwoord. Daarna is er een telefonisch enquete gehouden. Daarvan is nu het resultaat bekend. Bij ons in Zuid-West Frankrijk wordt nu al meer dan 50% van de melk weggegooot of uitgedeeld. Binnen 2 dagen staan ook alle vrachtwagens vast.
  Als NL niet mee doet levert dat voor de toekomst vast niet veel klanten op voor NL melkproducten. Solidair !!

 • no-profile-image

  willem

  Het zijn wel een stelletje malloten die NMV. Er is een enqete rond gestuurd onder alle veehoeders, daarvan is 10%
  teruggestuurd, dit zegt al heel wat.
  Daarvan is er misschien 50 % voor de actie. Dit is lang geen 20% van de veehouders.

 • no-profile-image

  boer

  Hee willem ben je gehersenspoeld of zo ?Doe toch normaal man. Zieke geest .

 • no-profile-image

  willem

  Boer,voor je zo reageerd lees dan eerst artikel op 11 sept, over de leverstop.
  Trek dan je conclusie.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.