Home

Achtergrond 188 x bekeken

100 jaar scouting in teken van modernisering

Ruim 7000 leidinggevende scouts, de vroegere hopmannen en akela's, geven vrijdag in Liempde (gemeente Boxtel) de aftrap voor de festiviteiten rondom het honderdjarig bestaan van Scouting Nederland in 2010.

Met de driedaagse bijeenkomst Scout-In09 op het landgoed Velder wordt het nationale jubileumjaar ingeluid. Tijdens de bijeenkomst worden de kaderleden niet alleen geïnformeerd over de festiviteiten in het jubileumjaar. Ook is er aandacht voor de modernisering van de scouting. Zo worden onder meer een nieuwe kledinglijn, een geüpdate spelvisie en een opgefrist opleidingssysteem, de Scouting Academy, gepresenteerd.

Zaterdagmiddag wacht de scouts hoog bezoek als prinses Máxima, beschermvrouw van de scouting, het evenement aandoet. In 1907 legde de Engelse generaal Baden Powell de basis voor de scoutingbeweging. Wereldwijd telt de scouting ongeveer 38 miljoen leden. In Nederland zijn 1100 scoutinggroepen actief met 87.000 jeugdleden en 25.000 kaderleden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.