Home

Achtergrond 286 x bekeken

'10 procent marktaandeel Deens fokmateriaal reëel'

Een marktaan­deel voor Deens fokmateriaal van 5 tot 10 procent moet mogelijk zijn.

Dat zegt directeur Stefan Derks van Klasse KI in St.Oeden­rode.

Zijn organisatie sloot vorige week een overeenkomst met het Deense bedrijf SPF, de belang­rijkste distributeur van Deens fokmateriaal. Klasse KI gaat fok­kerijsperma leveren van York­shire- en Landras-beren met de hoogste gezondheidsstatus.

Derks meldt dat hij in ieder ge­val vier grote klanten heeft met twee tot drieduizend zeugen die om willen schakelen naar de Deense fokkerij. Deze bedrijven sluiten rechtstreekse overeen­komsten met SPF en Klasse Ki treedt in deze gevallen op als dienstverlenend bedrijf.

Van de bedrijven die belangstel­ling hebben voor het Deense fok­kerijprogramma overweegt een enkel bedrijf in één keer om te schakelen naar nieuwe grootou­derdieren van het Deense landras of de Groot Yorkshire. De andere bedrijven willen via verdringings­kruising het Deense programma invoeren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.