Home

Achtergrond 217 x bekeken

Zuivelproductie in Verenigde Staten daalt

De productie van zuivel in de Verenigde Staten krimpt. Dat blijkt uit gegevens van NASS, het statische bureau voor de Amerikaanse landbouw.

Ook al is een daling ingezet, voor veel belangrijke zuivelsoorten blijkt de productie nog altijd hoger dan een jaar geleden.
Zo lag de productie van magere melkpoeder voor menselijke consumptie in juni 2009 nog steeds 6,3 procent hoger dan vorig jaar juni. In juni werd bijna 66.000 ton van deze poedersoort geproduceerd, tegen circa 62.000 ton in juni 2008. Vergeleken met mei 2009 is de productie duidelijk lager.

De productie van kaas en boter was in juni van dit jaar ook duidelijk lager dan een maand eerder. In juni 2008 beliep de totale kaasproductie in de Verenigde Staten nog een hoeveelheid van ruim 370.500 ton, dit jaar in juni bedroeg die 7.500 ton, ofwel 2 procent, meer.

Vooral de productie van Amerikaanse en Italiaanse kaassoorten is gestegen. Die van andere kaassoorten daalde. De totale kaasproductie in juni 2009 is evenwel aanzienlijk kleiner dan de 390.200 ton kaas die in de maand mei van dit jaar werd geproduceerd.
De Amerikaanse boterproductie was in juni dit jaar 7,5 procent groter dan in dezelfde maand vorig jaar, maar 10 procent kleiner dan de productie in mei.

Van overige zuivelgrondstoffen, zoals wei en lactose, lag de productie in de Verenigde Staten dit jaar gemiddeld lager dan vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.