Home

Achtergrond 444 x bekeken 4 reacties

'Zuidwesten oogst 20 ton uien per hectare minder'

De uienopbrengst valt flink tegen; het Zuidwesten oogst 20 ton per hectare minder, het Midden en Noorden moeten het met 10 ton minder doen.

Dat zegt directeur Jaap Wiskerke van uienverwerker Wiskerke Onions in het Zeeuwse Kruiningen. "De kilo's en grofte vallen enorm veel tegen. Collega's beamen dat. Dat komt door de hitte. De uien zijn afgestorven. Het is gedaan met de groei."

Volgens Wiskerke komt de oogst in het Zuidwesten hiermee op gemiddeld 42 ton per hectare en in Flevoland op 52 ton per hectare. Bij een 6 procent kleiner areaal, vergeleken met vorig jaar, komt Nederland volgens Wiskerkes berekeningen 200 miljoen kilo uien tekort. "Dat betekent dat we 4 miljoen kilo per week minder te exporteren hebben."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  elke dag in het nieuws

  wiskerke praat de markt elke dag de richting uit die bij zijn eigen positie past.
  wat een arrogant figuur.

 • no-profile-image

  Leen

  Boerke zit in de pool bij Jaap zeker? Laat ie niet arrogant zijn, publiciteitsgeil is tie wel.

 • no-profile-image

  Huib Rijk

  ik sta wel eens versteld van de reacties op deze site. Maar de ene keer is dat toch meer dan de andere keer. Als een handelaar zegt dat er meer voorrraad is dan verwacht is de site te klein, als het andersom is idem dito. Een leuke bezigheid is natuurlijk om de boodschapper neer te schieten als de boodschap niet bevalt. En nog leuker is het blijkbaar om de boodschapper vervolgens van publiciteitsgeilheid te beschuldigen. Hoe was het ook alweer met die balk en die splinter?

 • no-profile-image

  boerke

  Ja en dan zijn er nog telers die ze onder de kostprijs weggeven hebben. En jaap is niet arrogant maar kent de markt redelijk goed en heeft nu gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.