Home

Achtergrond

Ziekenhuis opent poli voor Mexicaanse griep

Het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam opent vandaag een polikliniek voor de Mexicaanse griep.

Mensen die bang zijn dat ze de ziekte hebben, kunnen zich daar laten testen. Een woordvoerder bevestigde een bericht daarover in De Telegraaf.

Artsen onderzoeken bezoekers met behulp van een vragenlijst en een uitstrijkje van het keelslijmvlies. Binnen een uur kunnen ze zeggen of er een grote kans is dat iemand de Mexicaanse griep heeft. Binnen een dag volgt er definitief uitsluitsel.

Met de grieppoli wil het Slotervaartziekenhuis onrust onder burgers wegnemen. Ook wil de instelling huisartsen ontlasten. Die hoeven op deze manier namelijk minder mensen te onderzoeken die denken de griep te hebben.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.