Home

Achtergrond 346 x bekeken 3 reacties

ZLTO betaalt salaris Poolse plukkers

Aardbeienbedrijf Van de Ven uit Oirschot heeft 115.000 euro achterstallig loon gestort op een onafhankelijke rekening van ZLTO.

Die organisatie zorgt voor de verdere verdeling van het geld dat de 75 Poolse plukkers tegoed hadden. Dat is volgens FNV-bestuurder Wim Baltussen de inhoud van een akkoord tussen ZLTO, FNV Bondgenoten en de ondernemer. Het akkoord werd vrijdagochtend om 4 uur goedgekeurd door de pluksters, zegt hij.

Onderdeel van de afspraken is verder een verhoging van het uurloon van 40 cent en een uitbetaling van de helft van de stakingsdagen. Vanavond gaat een groep van circa 70 pluksters terug naar Polen.

Volgens ZLTO en FNV Bondgenoten zijn niet alle beschuldigingen juist gebleken. Volgens Baltussen bleek de huisvesting wel op orde. Achteraf was er niet zoveel mis als bij eerdere stakingen drie jaar geleden, stelt hij.

FNV roemt de inzet van ZLTO. ”Zonder deze organisatie was het akkoord er niet gekomen.”

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerinnetje

  Wat een klets met die ZLTO, eerst zetten de fam. v.d. Ven tegen de muur en worden ze afgemaakt door de pers en de ZLTO, notebene lid van die club. terwijl alles in orde blijkt tezijn.O,ja v.d. Ven heeft zijn eigen personeel betaald waar ze recht ophebben ,Valse beschuldigingen wat doet de ZLTO daar aan nu ook zij de fam. naam omzeep hebben geholpen. barre tijden voor boer en tuinder.

 • no-profile-image

  keiharde

  kan Z.L.T.O. en DE MELKFABRIEK dat ook even binnen een week voor ons regelen. wij worden nu toch ook als slaven uitgebuit, nota bene door onze eigen cooperatie DE MELKFABRIEK.

 • no-profile-image

  A.Donkers

  Wat schiet dat laatste me weer in het verkeerde keelgat. Nu geven FNV en ZLTO toe dat niet alle beschuldigingen terecht zijn. Weten ze wel wat ze zo'n ondernemer aandoen door eerst een hoop smerigheid de media in te slingeren als aangifte van mishandeling, onder erbarmelijke omstandigheden huisvesten etc. En nu zeggen de aangifte is ingetrokken, de huisvesting was op orde. Schandalige onnederlandse praktijken houden deze linkse linkmiegels er op na.
  En de kranten, radio en tv zijn net zo erg om dit allemaal te publiceren, als er maar één kant van de zaak belicht wordt. Maar ja het is komkommertijd dus alle sensatie is welkom. Ik heb altijd geleerd behandel een ander net zo als je zelf behandeld wil worden.... Journalisten even nadenken zou ik zeggen met wat je uit je pc tovert.

Of registreer je om te kunnen reageren.