Home

Achtergrond 210 x bekeken

Woonwijk Schoorl ontruimd wegens bosbrand

De brandweer heeft 200 woningen in Schoorl ontruimd wegens een zeer grote brand in de bossen nabij het dorp.

Ook zijn de 59 bewoners van een verzorgingshuis geëvacueerd. Dat heeft een woordvoerder van de veiligheidsregio Noord-Holland Noord gemeld.

Het gaat om woningen aan de Bobelseweg, Koningsweg, Heereweg en Achterpad. Volgens een woordvoerster van de gemeente staan in deze straten veel huizen met een rieten dak. Voordat de inwoners geevacueerd werden, hielden zij zelf hun huis nat.

De gemeente brengt de bewoners onder in het nabijgelegen gebouw van een zwembad. Daar worden zij op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen van de brand. De inwoners van het verzorgingstehuis krijgen onderdak in het verzorgingstehuis Oudtburgh in Bergen.

De brand woedt sinds vanmiddag en is overgeslagen van een heideveld naar het bos. Blussen wordt bemoeilijkt door de harde zuidwestenwind die de brand aanwakkert. Volgens de woordvoerder van de veiligheidsregio Noord-Holland Noord zijn er drie brandhaarden maar is de oorzaak van de brand nog onbekend.

De N9 bij Schoorl tussen Schoorldam en Burgervlotbrug is afgesloten wegens neerslaande rook. Ook het Noordhollands Kanaal is op hetzelfde traject afgesloten.

Door de brand ontstond vanmiddag een verkeerschaos rond het Noord-Hollandse plaatsje. De veiligheidsregio raadt iedereen af in de richting van het crisisgebied te gaan, omdat dat de hulpdiensten in hun werk belemmert.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.