Home

Achtergrond

Wind blijft probleem in strijd tegen vuurzee

De wind blijft het grootste probleem in de strijd tegen de bosbranden die het noorden van de Griekse hoofdstad Athene bedreigen.

Volgens weerkundigen zal hij in de loop van de middag opnieuw een kracht van 7 op de Schaal van Beaufort bereiken. Ten noordoosten van Athene zijn honderden huizen, een kinderziekenhuis en een bejaardenhuis ontruimd. Meer dan vijfhonderd brandweerlieden, onder wie een groep Cyprioten, proberen de plaatsen Daou Penteli en Nea Makri te redden en te voorkomen dat het vuur noordwaarts trekt.

In het oosten van Athene verduisteren kilometers lange en hoge rookwolken de hemel en klagen veel mensen over problemen met de ademhaling. In de betrokken regio's zijn twaalf blusvliegtuigen en negen helikopters actief in de strijd tegen de vuurzee. Niet alleen ten noorden van Athene, maar ook op de eilanden Euboea, Skyros en Zakynthos woeden volgens de brandweer gevaarlijke branden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.