Home

Achtergrond 3 reacties

Weyl baalt van negatieve publiciteit na AID-inval

Runderslachterij Weyl Beef Products in Enschede baalt van het rumoer dat ontstaan is na de inval van de Algemene Inspectiedienst (AID) eerder deze week. Dat stelt financieel directeur H. Geerdink in een reactie in de krant Tc Tubantia.

De AID nam een deel van de administratie in omdat de runderslachter wordt verdacht van overtreding van de Regeling Preventie. Deze regeling is bedoeld om de verspreiding van dierziekten te voorkomen. De inspectiedienst vermoedt dat de slachterij duizenden slachtrunderen, voor een deel afkomstig uit België, illegaal heeft gestald.

Geerdink ontkent dat daarvan sprake is. "Illegaal runderen stallen brengt ons geen enkel voordeel, ook niet financieel. Dus waarom zouden we dat doen?", reageert hij. "Als straks blijkt dat we vrijuit gaan, hebben we deze negatieve publiciteit toch gescoord. Dat is zuur."

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  veehandelaar

  misschien komt het om dat weyl de veemarkt verziekt.
  met voor de markt uit koeien kopen en dat gebeurt vooral op vrijdag.
  Dan gaan de concurenten zoeken hoe weyl met zo'n capaciteit slachthuis zoveel koeien kan kopen waar gaan ze naar toe en dan nog
  handelaren telang op hun geld laten wachten en als je als handelaar dan zegt geen koeien meer breng je HUN productie proces in gevaar gaan ze dreigen met een proces
  ze zullen ook in dit verhaal wel weer hun handen wassen in onschuld en er zal vast wel weer een transporteur/handelaar zijn, die de schuld in de schoenen geschoven krijgt

 • no-profile-image

  wim

  Als je als boer binnengevallen word door de aid is dat ook een behoorlijke nare ervaring, heb geen beklag met WEYL BEEF, kunnen deze ook eens wat ervaring opdoen met de aid, jammer dat zij geen toeslagrechten hebben waar eventueel op gekort kan worden

 • no-profile-image

  kalverhouder

  heb een beetje twijfels omtrend het binnenvallen van de aid daar in Enschede. Heb die slachterij in Leeuwarden ook niet zoiets gehad, die is ook naar de knoppen, denk dat er meer achter zit , misschien grote andere runder of kalver slachterijen? ze willen hem ook gewoon naar de afgrond helpen. De cocurentie wordt dan te groot denk ik, dus als iedereen even rond kijkt of er geen klokkeluider in de buurt is, kunnen ze daar de aid op af sturen of hij niets op z'n geweten heeft.

Of registreer je om te kunnen reageren.