Home

Achtergrond

Westland wil verbod grote strandfeesten

Burgemeester Sjaak van der Tak van de gemeente Westland wil dat Hoek van Holland voortaan geen massale strandfeesten meer toestaat.

Dat heeft Van der Tak vandaag gezegd in een reactie op de dramatische gebeurtenissen tijdens het dancefeest Sunset Grooves.

Westland is buurgemeente van Hoek van Holland. Van der Tak: ”Dit drama heeft grote impact op onze Westlandse jongeren die in groten getale aanwezig waren. Zij zijn geschokt door het geweld en de chaos. Er heeft grote paniek geheerst.”

Van der Tak doet een beroep op de deelgemeente Hoek van Holland om mega-evenementen niet meer toe te staan. ”Het is gebleken dat dit strand hiervoor geen goede locatie is. Zeker als het gaat om evenementen met een grote aantrekkingskracht en tussen de 20.000 en 50.000 bezoekers.”

De infrastructuur in en rond Hoek van Holland en Westland is hier volgens Van der Tak niet op berekend. Met deze enorme toeschouwersaantallen kan de veiligheid niet worden gewaarborgd, stelt de burgemeester. ”Dit is een maatje te groot voor Hoek van Holland. De organisator van Veronica Sunset Grooves en omroepvereniging Veronica hebben dit feest niet goed aangepakt en de zaken onderschat”, aldus Van der Tak.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.