Home

Achtergrond

Westland wil schadevergoeding voor boktor

Gemeente Westland wil bij het ministerie van LNV pleiten voor een compensatieregeling die de schade vergoedt als gevolg van de vondst van de Oost-Aziatische boktor.

De Plantenziektenkundige Dienst (PD) vond deze week twee uitvlieggaten en twee levenden larven van de boktor. Het ministerie besloot dat alle loofbomen en struiken in een straal van 100 meter rond de besmetting verwijderd moeten worden.

Wethouder Arne Weverling bracht vandaag een bezoek aan de bewoners van de woningen waarvan de tuin volledig op de schop gaat. Hij meent dat bewoners in het getroffen gebied een schadevergoeding krijgen. "Het is een terechte beslissing van het ministerie, maar een compensatieregeling is dan wel op zijn plaats."

Lees ook Oost-Aziatische boktor gesignaleerd in Westland

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.